Skip to main content

Kaszanka z grilla z cebulką to chyba dla wszystkich klasyczne danie. Często gości na talerzach Polaków w sezonie letnim jako główne danie z grilla. W tym artykule pokażemy, jak przyrządzić  jej naprawdę smaczną wersję.

 

Potrzebne składniki i przygotowanie kaszanki

Aby przyrządzić smaczną kaszankę z grilla, należy wcześniej kupić dobrej jakości kaszankę, cebulę oraz czosnek. Będziemy jeszcze używać wędzonej papryki, soli i pieprzu oraz odrobiny oleju. Składniki te, poza kaszanką, często mamy już w domu, dzięki czemu przepis nie wymaga szczególnych zakupów.

Pokrojone składniki mieszamy z przyprawami i olejem. Na folii aluminiowej układamy warstwę cebuli z czosnkiem, na to kładziemy kaszankę, którą też przykrywamy wcześniej pokrojoną cebulką. Całość układamy na grillu i czekamy, aż stanie się gorąca. Proste, szybkie i smaczne danie to doskonały pomysł na grilla.

 

Kaszanka z grilla – łatwy sposób przygotowywania

Największą zaletą kaszanki z grilla jest niezwykle prosty sposób jej przygotowania. Wystarczą podstawowe składniki oraz świeża kaszanka, żeby otrzymać smaczne i niezwykle sycące danie z grilla. Ten przepis doczekał się już wielu modyfikacji, dlatego śmiało można eksperymentować z innymi dodatkami. Co więcej, kaszankę można otrzymać w sklepach w wersji bezglutenowej. Popularne są kaszanki gryczane, jęczmienne i mieszane, dlatego można wybrać to, co nam najbardziej odpowiada ze względów smakowych oraz zdrowotnych (np. alergii).

Leave a Reply

Nie opuszczasz nas tak po prostu, prawda?

Wpisz swoje dane poniżej, aby zapisać swój koszyk na później. A kto wie, może nawet wyślemy ci słodki kod rabatowy :)

Zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych (imię, adres email) przez Sprzedawcę w celu marketingowym.
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. Przed zapisem zapoznaj się z polityką prywatności.


* Kupon o wartości 20 PLN przy zakupach za minimum 300 PLN.